Deze browser wordt niet meer ondersteund. Wij verzoeken u een modernere browser te gebruiken, aangezien deze wel het meest up to date is qua beveiliging

Up-to-date rentestanden en meer

Bent u benieuwd naar de laatste rentestanden en andere zaken die invloed hebben op uw financiële situatie? Hier leest u al het nieuws vanuit Ayvens Bank en Ayvens en staan we stil bij de actualiteiten.

Nieuws Overzicht

Financieel Nieuws

Hier lees Je nieuws en actualiteiten over sparen, geld en financiën.

News list

Belastingdienst stuurt brieven over te veel betaalde vermogensbelasting

18-10-2024
De Belastingdienst start een grootschalige hersteloperatie en stuurt vanaf oktober brieven naar 2,6 miljoen Nederlanders die mogelijk te veel vermogensbelasting hebben betaald sinds 2017.
Lees verder

ECB verlaagt rente opnieuw om haperende economie te ondersteunen

17-10-2024
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft haar belangrijkste rentetarief opnieuw verlaagd, van 3,5% naar 3,25%, met als doel de economie van de eurolanden te stimuleren. Dit is de derde renteverlaging in korte tijd, nadat eerdere verhogingen de inflatie tot beheersbare niveaus brachten. De inflatie in de eurozone daalde in september tot 1,7%, onder het streefniveau van 2%.
Lees verder

Belasting op werkelijk rendement in box 3 per 2027 niet haalbaar

20-09-2024
De Belastingdienst geeft aan dat het niet mogelijk is om de belasting op vermogen op basis van werkelijk rendement in te voeren per 1 januari 2027. Aanpassingen aan het ICT-systeem en de noodzakelijke rechtsherstelmaatregelen om mensen die de afgelopen jaren teveel box 3 belasting hebben betaald vragen te veel capaciteit. De kosten van dit rechtsherstel worden geschat op €10 miljard. Er wordt gezocht naar alternatieve oplossingen om verdere vertragingen te voorkomen.
Lees verder

Prinsjesdag: 8 veranderingen voor uw portemonnee

18-09-2024
De glazen koets is alweer vertrokken, de Miljoenennota en Rijksbegroting zijn gepresenteerd. Welke veranderingen staan er op stapel? Wij hebben de belangrijkste punten die impact hebben op onze portemonnee voor u samengevat:
Lees verder

ECB zet renteverlagingen door

12-09-2024
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vandaag aangekondigd de depositorente met 25 basispunten te verlagen naar 3,50%. Deze maatregel is gebaseerd op de laatste analyses van de inflatievooruitzichten en de effectiviteit van de hoge rente de afgelopen tijd. De wijzigingen worden van kracht op 18 september 2024.
Lees verder

De Nederlandsche Bank (DNB) past het depositogarantiestelsel aan

14-08-2024
Uw geld op een rekening bij een Nederlandse bank wordt wettelijk beschermd door de depositogarantie. Rekeninghouders zijn daardoor beschermd tot en met 100.000 euro per persoon per bank. DNB verhoogt het bedrag waarvoor de centrale bank garant staat en verlengt ook de periode waarin je er een beroep op kan doen. Deze aanpassing door DNB komt voort uit aangescherpte Europese richtlijnen.
Lees verder

Vragen of hulp nodig?

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens